Zorg op school

Het zorgbeleid van onze school in een notendop.

Inschrijving

Bij inschrijving is het belangrijk om voldoende informatie te verzamelen. Zo kunnen we uw kind van de gepaste hulp voorzien. Als ouder bezorg je de school het attest of verslag met de diagnose van het CLB of de psychiater aan de school.

Maatregelen

1 Basismaatregelen

Deze maatregelen zijn opgenomen in het algemeen zorgbeleid. Dit passen we m.a.w. toe voor alle leerlingen.
Bijvoorbeeld : studieplanner, begeleide avondstudie, namiddagstudie tijdens de proefwerken, remediëring, computerklas over de middag …

2 Individuele maatregelen = begeleidingsplan
Deze maatregelen biedt de school aan in de vorm van een begeleidingsplan. Dit gebeurt in overleg met de ouders, de leerling, de leerlingenbegeleider en eventueel het CLB.

Begeleidingsplan
Een begeleidingsplan omvat concrete afspraken tussen ouders, leerling en de school. In overleg met de klassenraad en de ouders kan het bijgestuurd worden, na evaluatie met de leerling. Met de maatregelen willen we de leerling maximale en gelijke kansen bieden. Ze zijn echter geen garantie op het behalen van een A-attest of het slagen op het einde van een schooljaar.

Voorbeelden van concrete afspraken :
* De vragen van toetsen en proefwerken worden voorgelezen.
* De leerling kan naar de huiswerkklas komen.
* De leerling kan proefwerken afleggen in de zorgklas.
* De leerling krijgt aangepaste opdrachten.
* De leerling krijgt extra tijd.
* De leerling werkt met een laptop en speciaal programma bvb. een voorleesprogramma voor leerlingen met dyslexie.

Contactpersonen
* De vakleraar kan helpen bij problemen met de leerstof.
* De klassenleraar kan algemene problemen helpen oplossen.
* De leerlingenbegeleider volgt het begeleidingsplan op en overlegt op regelmatige basis met het CLB.
* Het CLB kan helpen zoeken naar passende maatregelen. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

OPENINGSUREN

Maandag: 7u30-17u30